امروز: پنجشنبه 9 فروردین 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
بلوک کد اختصاصی

تحقیق بررسی داروهای بیمارستانی (بیهوشی)

تحقیق بررسی داروهای بیمارستانی (بیهوشی) دسته: داروسازی
بازدید: 3 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 15 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 23

تحقیق بررسی داروهای بیمارستانی (بیهوشی) در 23 صفحه ورد قابل ویرایش

قیمت فایل فقط 11,700 تومان

خرید

تحقیق بررسی داروهای بیمارستانی (بیهوشی) در 23 صفحه ورد قابل ویرایش


داروسازی بیمارستانی

داروهای بیهوشی
پروپوفول (Propofol) C12H18O

اسامی تجارتی: دیپریوان (Diprivan) كلیموفول (Klimofol) ریكوفول (Recofol) در محلولهای 1و2 درصد قابل دسترسی می باشد محللو یك درصد برای تزریق وریدی و انفوزیون و محلول 2 درصد فقط برای انفوزیون می باشد.

یك سیستم نو و متفاوت هم برای القا و نگهداری بیهوشی در بیماران بزرگسال وجود دارد سیستم انفوزیون هدفمند این اجازه را می دهد كه سرعت و عمق بیهوشی را با تعیین غلظت خونهی پروپوفول در هر فرد مشخص نمود.
موارد مصرف

بیهوشی و سدیشن: پروپوفول یك داروی بیهوشی تزریقی است كه برای القا و نگهداری بیهوشی تجویز می شود همچنین برای ایجاد اثر آرام بخشی در تستهای تشخیصی، بیماران تحت جراحی با بی حسی موضعی و در بیماران تنفسی مسن كه پیش از سه روز در بخش مراقبتهای ویژه بستری می باشند مورد استفاده قرار می ‌گیرد. وقتی در بیهوشی استفاده می شود القاء بیهوشی و بازگشت بیمار سریع صورت می‌گیرد. اثر ضد دردی ندارد و مكمل ضد درد ممكن است نیاز باشد.

تهوع و استفراغ: تهوع و استفراغ بعد از عمل با پروپوفول كمتر از سایر بیهوش كننده ها می باشد گزارشاتی هم در مورد اثرات ضد تهوعی این داروها داده شده كه بیشتر بخاطر سدیشن این دارو می باشد.

خارش: یكی از بیشمار داروهای مورد مصرف در كنترل خارش است دوزهای پائین‌تر از دز خواب آوری پروپوفول اثر ضد اخرش داشته ودر پیشگیری از خارش ناشی از تزریق اپی دورال و اینتراتكال مورفین موثر بوده و نیز خارش ناشی از صفرا و انتقال سیگنالهای نخاعی خارش را مهار می كند.
مقدار مصرف:

بچه های بالای 3 سال 5/2 تا 5/3 میلی گرم به ازای هر كیلوگرم وزن بدن برای ایجاد بیهوشی و 9 تا 15 میلی گرم در ساعت برای نگهداری بیهوشی.

بزرگسالان 5/1 تا 5/2 میلی گرم به ازای هر كیلوگرم وزن بدن برای ایجاد بیهوشی و 4 تا 12 میلی گرم به ازای هر كیلوگرم وزن بدن در ساعت برای نگهداری بیهوشی.

برای ایجاد بیهوشی در هر 10 ثانیه 40 میلی گرم انفوزیون می شود برای مثال در فرد 70 كیلویی باید 105 تا 150 میلی گرم پروپوفول را در طی حدود 40 ثانیه تزریق نمود در افراد مسن و ناتوان نصف این مقدار باید انفوزیون شود و برای بچه بالای 3 سال كه مثلاً 20 كیلوگرم وزن دارد 50 تا 70 میلی گرم طی حدود 20 ثانیه انفوزیون می شود.

برای سدیشن در مراحل جراحی و تشخیص انفوزیون اولیه 6 تا 9 میلی گرم به ازای هر كیلوگرم وزن بدن بمدت 3 تا 5 دقیقه توصیه می شود.
عوارض جانبی:

در فراورده هایی كه از روغن كرچك بعنوان حامل استفاده می كنند باعث ایجاد واكنشهای اتافیلاكسی می شود كه برای جلوگیری از بروز این مشكل از روغن سویا بعنوان حامل استفاده می كنند از عوارض دیگر درد در محل تزریق بخصوص اگر تزری وریدهای كوچك صورت گیری می باشد.

كه برای كاستن از این درد باید تزریق در رگهای بزرگتر و یا همراه با لیگنوكائین صورت گیرد.

اپنه به مدت بیش از 60 ثانیه در 12 درصد بیماران دیده شده است.

عوارض قلبی عروقی شامل كاهش فشار خون و برادی كاردی، تشنج و حركات غیرارادی.

تب، بی رنگ شدن ادرار در مصرف طولانی مدت نیز گزارش شده است.

تهوع، استفراغ و سردرد در طی ریكاوری (برگشت بیمار) ممكن است اتفاق بیفتد.

در ماه می 1989 كمیته سلامت داروئی انگلستان 268 مورد از واكنش های داروئی به پروپوفول در 2 میلیون بیماری كه از این ماده استفاده كرده بودند را بررسی نمود كه در بین آنها 37 مورد صرع 16 مورد حركات غیرارادی 10 مورد اپیتوتنوس 32 مورد واكنش انافیلالتیك و 13 مورد ایست قلبی و 8 مورد تأخیر در برگشت بیمار مشاهده شد.

در سال 1992 در مورد خطزرات استفاده از پروپوفول بعنوان آرامبخش كودكان بخش مراقبتهای ویژه تحقیقاتی در امریكا صورت گرفت (در انگلیس برای این مورد منع مصرف وجود دارد البته برای ایجاد اثر آرامبخشی در بیماران تنفسی مسن و همچنین ایجاد بیهوشی در كودكان بالای سه سال منع مصرفی در انگلیس وجود ندارد).

در گزارش آمده است كه 66 مورد عوارض عصبی، قلبی، كلیوی. هیپرلیپیدمی، هپاتومگالی و اسیدوز متابولیك و 5 مورد مرگ و میر مشاهده شده است. همچنین 170 مورد تشنجات تاخیری در بیماران تحت عمل سرپایی مشاهده شد.
اثر روی سیستم قلبی عروقی

مهمترین اثر سیستم قلبی عروقی افت فشار سیستولی دیاستولی تا حدود 20 تا 30 درصد است. تاكی كاردی جبرانی كه بعد از افت فشار دهلیزی در سایر بیهوشی دهنده‌های تزریقی ایجاد می شود در پروپوفول دیده نشده است.

پروپوفول مقاومت عروقی سیستمیك، برون ده قلبی، جریان خون قلب و نیاز قلب به اكسیژن را كاهش دهد و برادی كاردی در كسانی كه با آنتی موسكارینها درمان شده‌اند دیده شده است.

علی رغم عوارض مضعف قلبی عروقی پروپوفول در دوز 5/1 تا 5/2 میلی گرم به ازای هر كیلوگرم وزن بدن تغییرات غیرقابل قبولی در سیستم های قلبی عروقی سالم ایجاد نمی كند با این وجود در بیماران قلبی باید با دقت مصرف شود. در بچه هایی كه در اتاق مراقبتهای ویژه برای ایجاد اثر آرام بخشی از پروپوفول استفاده می كند عوارض قلبی برادی ارتیمی و نارسایی قلبی مشاهده شده است.

اثر روی چربیها مصرف طولانی مدت سبب افزایش منوی گلیسیرید می شود و در یك بیمار سبب پانكراتیت تكروز دهنده شده است.

عفونت: بین ژانویه 1990 و فوریه 1993، 62 مورد عفونت بعد از جراحی در 7 بیمارستان امریكا كه مربوط به شرایط نامناسب نگهداری پروپوفول بود گزارش شد.

انفوزیون بصورت اسپتیك انجام نشده بود و سرنگ مصرف شده در پمپ انفوزیون برای چند بیمار مصرف شده بود.

پروپوفول در شكل امولسیون چربی دانه سویا فرموله شده است بدون اینكه پرزوایتون در آن بكار برده شده باشد اگرچه در امریكا در حال حاضر از كند كننده رشد باكتری (دی سدیم ادتات) در فرآورده استفاده می شود.
احتیاط:

در بیمارانی كه آلرژی دارند، در بیماران هیپووولمی، صرعی، مبتلا به اختلالات متابولیسم چربی نباید تجویز شود در برخی مواقع تشنجات با تأخیر دیده شده است كه باید مراقب این مسئله در جراحیهای سرپایی بود. در بچه های زیر 3 سال و اعمال سزارین نباید مصرف شود.
تداخل دارویی:

مصرف همزمان پروپوفول با سایر مضعف های CNS شامل داروهایی كه قبل از عمل مصرف می شود ممكن است اثر سرنشین، بیهوشی و مضعف قلبی عروقی پروپوفول را افزایش دهند.

دز پروپوفول باید وقتی با نیتروز اكساید یا بیهوشی دهنده‌های هالوژنه مصرف می‌شود كاهش داده شود اگرچه پروپوفول اثر بلوك كننده‌های عصبی عضلانی را تقویت نمی كند.

برادی كاردی و اسیستول بعد از تجویز پروپوفول با اتراكوریوم و سوك متونیم اتفاق افتاده است.
فارماكوكنتیك:

از مدل 3 جزئی پیروی می كند بعد از تزریق یك دوز بولوس توزیع 2 فازی دیده شده است. فاز اول نیمه عمر 2 تا 4 دقیقه دارد.

در ادامه فاز توزیع آهسته با نیمه عمر 30 تا 60 دقیقه وجود دارد. متابولیسم بارز پروپوفول در فاز دوم صورت می گیرد.

پایان یافتن اثر بیهوشی بعد از یك تزریق بولوس یا انفوزیون نگهدارنده بستگی به میزان توزیع مجدد از مغز به سایر بافتها و كلیرانس متابولیك دارد.

پروپوفول بیش از 95 درصد به پروتئین پلاسما باند می شود و بصورت متابولیت كونزدكه از ادرار دفع می شود نیمه عمر حذف از 3 تا 12 ساعت است كه با طولانی شدن زمان مصرف افزایش می یابد. پروپوفول از سه جفت عبور كرده در شیر توزیع می شود.

Ref. Martindale 32


گیاهان داروئی

شرح: زعفران گیاهی است كوچك به ارتفاع 10-30 سانتیمتر با پیازی سخت و مدور كه از فلسهای نازك و قهوه ای رنگ تشكیل شده است. از پیاز 6-7 برگ سبز تیره و راست منشا می گیرد. گلهای آن منظم، نر و ماده و به تعداد 2-3 عدد در انتهای ساقه است. جام گل لوله ای است و از شش قسمت تشكیل شده است. قسمت خارجی از سه كاسبرگ وداخلی از سه كاسبرگ به رنگهای بنفش یا ارغوانی است. دستگاه نر از سه پرچم كه در مقابل هر گلبرگ تشكیل شده است. مادگی از یك تخمدان سه خانه ای با كلاله سه خانه ای به رنگ قرمز نارنجی است.

قسمت مورد استفاده: كلاله های گل گیاه كه زعفران نامیده می شود. برای تهیه یك گرم زعفران به كلاله و خامه 150 گل نیاز سات.

زیستگاه و گردآوری: امروزه با توجه به توسعه پرورش زعفران، این گیاه در نواحی مختلف یافت می شود كشت آن در اواسط تیرماه انجام می گردد ولی گلها در اواخر مهر ماه سال بعد ظاهر می شود. محصول معمولاً پیش از طلوع آفتاب جمع آوری می‌شود زیرا گلها شبها باز بوده و گرمای آفتاب آنها را بسته نگه می دارد. اصول كشت و برداشت زعفران در اسپانیا، فرانسه، ایران و سایر نقاط با جز پی تفاوت یكسان است.

ایران: این گیاه در بعضی نواحی ایران به ویژه خراسان و نیز یزد، كرمان، كردستان، گیلان و مازندران كاشته می شود.

تركیبات و اثر: زعفران حاوی رنگی شبیه كاروتنوئیدها به نام پروتو كروسین (Protocrocine) است كه در اثر اكسیداسیون به ماده رنگی زعفران (Grocine) و هتروزیدی تلخ (Picrocrocine) تبدیل می شود به آن خاصیت تقویت كننده قلب و مقوی معده (به خاطر داشتن مواد تلخ) نسبت می دهند. همچنین برای آن یك اتر قاعده آور قائلند. دم كرده آنرا بعنوان تونیك و ضد تشنج مصرف می كنند.

مصرف: دم كرده 5/0-2 گرم در لیتر زعفران و یاد گرد آن به مقدار 2/0 گرم مصرف می شوند.

قیمت فایل فقط 11,700 تومان

خرید

برچسب ها : تحقیق بررسی داروهای بیمارستانی (بیهوشی) , پژوهش بررسی داروهای بیمارستانی (بیهوشی) , مقاله بررسی داروهای بیمارستانی (بیهوشی) , دانلود تحقیق بررسی داروهای بیمارستانی (بیهوشی) , بررسی داروهای بیمارستانی (بیهوشی) , داروهای بیمارستانی , بیهوشی

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر